att vara eller inte vara principfast

Som ung var jag jättebra på att ha principer och jag visste vad som var rätt och fel. Det fanns ju en sanning, som en kompis i gymnasiets vänsterförening sa ”Kamrater, historien kommer att visa att vi har rätt.”

Nu är allt mer ”å ena sidan och å andra sidan” eller bara tvärtom, det gäller stort och smått. Jag ser på en fin byxkjol från Kenzo som jag köpte för ett år sedan. Jag och ena dottern promenerade på Drottninggatan medan jag berättade att jag mer eller mindre hade slutat att köpa kläder, jag hade allt jag behövde. Så gick vi förbi HM som just samarbetade med Kenzo och dottern ville in och kolla ett plagg. När vi gick ut var det jag och inte hon som bar på en stor påse.

Igår berättade jag ingående vid en jullunch att jag ska låta bli att jobba åtminstone ett halvår och ägna mig åt att skriva. Idag när de ringde från Finansdepartementet och ville ha hjälp tänkte jag att jag kan ju åta mig ett konsultuppdrag ett par dagar i veckan. Om jag sedan räknar in olika andra professionella och privata engagemang  blir det inte alls så jättemycket tid för skrivande.

Häromåret hörde jag från en sedermera lyckosam deckarförfattare hur hon började med att sitta och läsa mängder av kända deckare för att se ”receptet” som gav framgång. Jag tyckte detta var ett mycket märkligt sätt att närma sig sitt skrivande. Men själv har jag satt igång att läsa Lucy Dillon och andra feelgoodförfattare och går i huvudet igenom receptet:

  • kvinna i 30-40-årsåldern med trassliga kärleksrelationer bakom sig, check
  • hon lämnar storstaden och startar på nytt i en småstad, check
  • hennes nya verksamhet blir så småningom mycket lyckosam, check
  • hon träffar en lite mystisk snygg man med ett intressant förflutet, check
  • och så vidare

Ska bli spännande att vakna i morgon och se vad jag tycker då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s