Vadå splittrad

brc3b6llopstc3a5rta-wedding-cake1.jpg

Till slut har jag då fått flera sammanhängande timmar då jag verkligen kan fundera på synopsisen för den nya feelgoodromanen, bestämma mer om vilken sorts person Björnjägaren egentligen är och om han är snygg. Men framför allt fundera på min huvudperson. Vem är hon och vad händer med henne och omkring henne under det år vi får följa henne?

Jag sätter igång för fullt men funderar allt mer på varför Louise lämnar sitt statliga byråkratliv. Är det så att hon vill ägna sig åt fotografering? Kan jag beskriva hur hon gör när hon jobbar med det och varför hon tycker så mycket om det så hon riskerar förhållande, vänner, inkomst och en massa saker ? Jag kan ju en del om fotografering, har gått flera kurser, tycker det är kul och jag känner till fotografer som jag kan göra research hos. Men jag behöver få fram glädjen och passionen. Är det så himla kul med fotografering?

Vad är riktigt roligt att göra? Bara roligt och inte nyttigt? Vad kan Louise tycka är jättekul? Göra godis och efterrätter! Men inte kan en vettig civilekonom med bra jobb lämna hela sin tillvaro för att göra godis i någon landsortshåla. Hon måste bygga upp en verksamhet omkring det också! Jag börjar googla efter hur man gör när man sätter igång godistillverkning. Läser om livsmedelslagstiftning, länsstyrelsetillstånd med mera. Äh, det verkar inte kul.

Egentligen kan jag vänta med att bestämma vad hon ska göra, jag kan skriva de avsnitten senare… eller… Hon kan göra jättefina tårtor och skriva böcker om det och sätta igång en tårttillverkningsverksamhet. Men då måste jag lära mig mer om tårttillverkning. Jag kollar på snygga tårtor på nätet, kommer in på eatcakebemerry.com  och ser den fina tårtan jag lagt in på den här sidan. Jag kollar vidare och hittar olika kurser i tårttillverkning. Någon eller några sådana behöver jag gå. Jag har en väninna som älskar att lära sig saker och går många kurser, kanske hon vill gå tårtkurs med mig, ska nog kolla med henne…

Vadå splittrad! Varför far tankarna omkring och vill researcha och anmäla till kurser och kolla på vackra tårtor? Denna nya roman skulle ju göras på ett systematiskt sätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s