Björnjägaren och andra inspiratörer

P1010843En mörk kväll förra veckan träffades skrivargänget, Ingrid, Anna, Sonja och jag. Efter en inledande måltid gick var och en igenom sina texter och fick feedback. Min nya synopsis om feelgoodroman rönte ganska stor framgång efter ett par glas vin. Idén är att jobba med denna berättelse på ett mycket systematiskt sätt, med fördjupningskurvor och tidsaxlar och teman, typ nätverksplanering… Redan där satte skratten in. När huvudpersonen Louise sedan flyttat iväg från Stockholm till en liten nordlig stad och  träffat en man som snabbt döptes till Björnjägaren och inledde en relation med honom var alla inne och glatt fantiserade vidare om relationerna mellan Louise, Björnjägaren och andra. Så lätt och så kul.

När jag över helgen umgicks med barnbarnet Ralph på två och ett halvt år var det med samma lätthet som han trollade fram dinosaurier under en kudde och en fårskinnsfäll gjorde honom till Isdrottningen.

Jag är glad över dessa inspiratörer i fantasin: Ingrid, Anna, Sonja och Ralph som gör att Björnjägaren  plötsligt börjar leva sitt eget liv och faktiskt har blivit riktigt snygg när jag tittar närmare på honom. Kanske är han också intressantare än Eric, han som tidigare var sambo till Louise men sedan åkt iväg för att jobba i Bryssel. Nu har fantasin satt i gång och mina hittepåpersoner är lika verkliga som Ralphs dinosaurier som jag fått klappa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s