Deadlines och lagom press

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b1d8

Som så många andra människor behöver jag deadlines och press för att göra det jag verkligen vill. Det är ju konstigt. En ledig dag att använda precis till det jag tycker är roligt, nämligen att skriva, och så är det hela tiden en massa ”jag ska bara”. Men när tydliga deadlines finns gäller det att köra, då kan inspirationen infinna sig och inuti min egen bubbla är det hur bra som helst. Det ska förstås inte vara för mycket press, då blir det bara ångestfyllt.

Och ibland är det jättebra med ingen press alls. Efter några superslöa dagar på Boa Vista, Kap Verde, vaknade jag med en (som jag tyckte då i alla fall) riktigt kul idé om en feel good-bok. Jag gick ner på stranden glad i hågen (se bild) satte mig under ett parasoll  och skrev ihop en synopsis. Dessutom tänker jag gå systematiskt tillväga med den boken, jag började göra kurvor med inledning, fördjupning, upptrappning, vändpunkt och upplösning för olika teman (Ekonomi/jobb, Män/barn, Väninnan/vänner, Bostad/hem) och började fundera på hur de olika kurvorna kan kombineras på olika sätt så det blir kris inom olika teman vid olika tidpunkter eller kanske kris inom alla teman på samma gång. Men det skulle ju bli en feelgood-bok… Spännande att se vad det blir av det hela.

Nu är jag i alla fall med i två skrivargrupper, en för vuxenromaner, en för barn- och ungdomsböcker och har anmält mig som frivillig till Debutantbloggen nästa år. Jag ska också färdigställa Amasoner tillsammans med mitt förlag. Jag har alltså ordnat press och deadlines. Då gäller det bara det där med tomrum och slöa dagar då det i tomrummet kan uppstå nya idéer. Och inte behöva åka till Kap Verde för att uppleva det!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s