Jag tror jag hittat en röd tråd!

Nu har jag kommit till dessa punkter i att göra-listan:

  • Gå igenom kommentarer och omdöme från lektören ordentligt. Se vad jag håller med om, vad jag inte håller med om och vad jag inte riktigt förstår. Fråga om det jag inte förstår.
  • Fundera på och gör vissa självklara ändringar i manuset på en gång. Avvakta med genomgripande förändringar.

Jag sitter vid skrivbordet i det stora sovrummet en trappa upp i vårt i hus i Dalarna och ser kvällssolen lysa på de gula träden och det rostiga uthustaket på grannens tomt. Vår häck som till hälften intagits av hallonbuskar syns också, men de sista hallonen plockade jag för två veckor sedan. Jag åkte inte med min man hem till Stockholm i eftermiddags utan stannar ytterligare ett par dagar för att äntligen hinna gå igenom min text ordentligt. Jag har insett att jag behöver utveckla vissa berättelser och ta bort en del biberättelser. Dessutom behöver jag ändra en del redovisningar till gestaltningar. Eftersom det är tre huvudpersoner och hopp i tid och rum ska jag också lägga in plats och datum i början av kapitlen. Jag har haft det så, tagit bort men ska göra ett nytt försök vid bearbetningen.

Något som är riktigt viktigt att utveckla är en geonomgående röd tråd. Jag tror jag har den nu! Plötsligt kom jag på hur den kan se ut och hur jag kan använda den för att hålla samman berättelsen. Det behövs en hel del jobb förstås men jag tror det kan bli bra. Jag blev så upphetsad när jag kom på det så jag kunde inte sitta kvar, behövde röra på mig och gick ner och diskade medan röda tråden-idéer passerade revy!

Jag gör vad jag hinner och orkar ett par dagar till, sedan blir det nog inte så många hela skrivardagar i följd förrän till julhelgen. Det kommer bli en hel del (betalt) jobb närmaste månaderna. Men har jag helheten klar kan jag nog gå in lite då och då på lediga stunder och bearbeta. Så i dag är jag vid rätt gott mod!

2 tankar på “Jag tror jag hittat en röd tråd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s